Fiske

Fiska i Varberg. Ge dig ut på havet eller på sjön. Fiskebåt eller kanot?

HAVSFISKE
Fisketurerna varierar i längd och det finns olika företag och båtar. Alla är välkomna, inbitna sportfiskare likväl som oerfarna nybörjare. På båtarna tas du om hand av erfaren personal. Fiskebåtarna tar upp till 45 personer och under sommaren har båtarna fasta avgångar. Vid större sällskap kan båtarna abonneras och företagen hjälper även till med andra önskemål så som mat, underhållning mm.

Turerna varierar i längd från 3 tim till 8 timmars turer. Fångsten kan bestå av makrill, vitling, torsk, långa, havskatt, flatfisk, sej, eller pigghaj beroende på säsong. Redskap och utrustning finns att hyra.

Om du känner dig säkrare på land så är kustfisket runt Varberg bra. Lämpliga platser för detta fiske är hamnarna där man bland annat kan få ål och plattfisk. Även sandstränderna är idealiska för plattfisk. Havsöring och horngädda finns lite överallt, men halvöarna Rödskär, Subbe, Getterön och Norra Näs rekommenderas för havsöringsfiske. För mer detaljerad information och fiskebestämmelser se Länsstyrelsens fiskeregler.


LÄS MER ...

BÅTFJORDENS FISKE & CHARTER

ELBE

FLADENBÅTARNA

 
INSJÖFISKE
Fisket efter våra populära insjöfiskar ger ofta spännande upplevelser. Det finns många historier om gammelgäddan som slet sig. Varje sjö har sin egen historia. Berättelser som talar om den vackra, tigerrandiga abborren eller om den mystiska gösen med sina stora ögon som betraktar fiskaren i den ljumma sommarkvällen.

Fritidsfisket i Varberg karaktäriseras av ett rikt utbud av fiskemöjligheter i sjöar som hav. I Varberg finns det cirka 146 sjöar (som är större än 1 hektar). Det krävs att man har fiskekort i sjöarna. Information om var de finns att köpa får du på Turistinformationen.

I Viskan, strax norr om staden, kan man fiska lax. En lax på kroken är för många den största av alla fiskeupplevelser. Åtskilliga drabbas av laxfeber! Den som en gång fångat en blank och stidbar lax på sitt spö, blir ofta laxfiskare livet ut. En sval och regning sommar med högt vatten är tillgången på lax större. Tiden och platser för att fiska lax är begränsat och fiskekort krävs.

Det finns boendemöjligheter vid många sjöar, både i privatägda stugor och kommersiellt drivna boendeanläggningar. På flera ställen finns även möjlighet att hyra båt eller kanot.

Sidan uppdaterad 2014-01-15