Vatten & Bad

Varberg bor granne med havet. Det salta, friska havet erbjuder underbara 
bad året om.

Njut av sammetslen sand eller karga klippor. I Varberg kan du välja. Här möter rivieran den bohuslänska kusten. Året om kan fylla dig med energigivande och stärkande hälsokurer på något av stadens alla spa-anläggningar. Varberg är Sveriges kurort och SPA betyder just hälsa genom vatten. Salus Per Aqua.

UPPLEV HAVET MED ALLA SINNEN
Frossa i färsk fisk och skaldjur till middag, njut av långa bad och promenader, beskåda solnedgångarna från en klippa och byt ut luften i dina lungor mot den salta havsbrisen. Det finns också många sätt att ta del av havet på ytan; ribbåt, vindsurfingbräda eller kanske lite stillsammare framfart med havskajak, fiskebåt eller segelbåt.

BADSTRÄNDER
Via den 2,5 km långa strandpromenaden som startar vid fästningen hittar du flera populära badplatser; ”Barnens badstrand”, de berömda nakenbaden och lilla Apelviken, även kallad ”Kåsa”. Vid promenadens södra del ligger Apelviken som är en lång sandstrand, känd för att vara en av norra Europas bästa vind-och kitesurfingplatser. Ännu längre söderut hittar du fler sandstränder t ex Södra Näs, Träslövsläge också med härlig surfing i skön miljö och vidare söderut Björkäng med havsbad och surfing.

KLIPPOR
Norr om centrum blandas sandstränderna allt mer med klippor. På halvön Getterön ca 4 km norr om centrum hittar du fem fantastiska badvikar. Fortsätter du kusten norr ut så hittar du fler badplatser som erbjuder klippor och sand, exempelvis i Kärradal, Espevik, Bua och Stråvalla.

VARBERG - SVERIGES KURORT
Varbergs gamla kurortstradition är påtaglig. De byggnader som uppkom och hade en glansperiod under sekelskiftet 1800-1900, har idag samma verksamhet och är lika populära. Nedanför fästningen ligger Varmbadhuset, Kallbadhuset och Societetsparken med dess vackra restaurangbyggnad. I parken flanerar man precis som förr och lyssnar på musik, dricker och äter gott.

Genom åren har en mängd stora och små spaanläggningar vuxit upp och de håller Kurortstraditionen vid liv. I centrum, vid torget, ligger Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Här möter du en lugn och harmonisk spaavdelning
där inredning och behandlingsmetoder går i österländsk anda. Här lockar bl a en stor massagepool med utsikt över havet och Varbergs Fästning. I kurortsområdet vid stranden Kåsa (förkortning för Kustsanatoriet Apelviken) i Apelviken ligger Comwell Varbergs Kurort. Husen och lokalerna byggdes på tidigt 1900-tal som sanatorium för TBC-patienter. I dag är det en av Sveriges mest kända konferens- och spaanläggningar och verksamheten har vunnit flera fina utmärkelser och priser.

HUNDBAD
Det finns badställen i Varberg där även hundar är välkomna!

Till Getteröns 3:e vik kan era fyrbenta vänner följa med. Där är det långgrunt med en stor sandstrand för hundar och människor. Det finns mycket fina strövområden i anslutning till stranden och Getteröns camping ligger nära. 


 

Sidan uppdaterad 2014-12-30