Golf i Varberg

Varberg är en golftät kommun. Här bor du i nära anslutning till första tee.

Banorna erbjuder park, hed, skog, kuperad terräng, seaside... Hitta din favorit! 

LÅNG SÄSONG OCH BRETT UTBUD
Milda vintrar och tidiga vårar ger möjlighet till en lång golfsäsong. Här kan du spela på öppna seasidebanor och på ombonade skogsbanor. För den som aldrig hållit i en golfklubba men vill prova på golfsporten finns flera korthålsbanor att prova på. För proffsen finns vattenhinder och luriga stengärdsgårdar att ta sig förbi samtidigt som västanvinden ligger på. 


GOLFKLUBBAR

Varbergs GK:s "Västra Banan" är känd för sina stora ondulerande (fallande) greener och den rankas som en av de bästa i landet. Den "Östra Banan", även den en 18-hålsanläggning, är Varbergs mest anrika golfbana som invigdes av Prins Bertil 1976. Banan har en kuperad terräng och vid tolfte utslaget glittrar Grimsjön nedanför. 

Klosterfjordens GK har en 18-håls bana med nio greener, intill Kungsgården i Åskloster. Banan erbjuder snabba, jämna greener och är en klurigare bana än många tror. 

Harabäckens GK har en 18-håls bana som har karaktär av park och hed. Banan är en utmanande bana för medelgolfaren samtidigt som man vill ge nybörjaren mersmak av golfsporten.

Vid Hofgårds GK i Rolfstorp finns en varierande fullängdsbana med driving range i vacker miljö. Banan är en av de i Sverige som under längst tid sköts ekologiskt.


PAY-AND-PLAY

Blixtorp Golfbana erbjuder en 9 håls Pay & Play bana, drivingrange samt ett komplett övningsområde för bunkerträning, chippning och puttning.
Kärradals Golfbana. Här finns en korthålsbana med seasidekaraktär. Även enklare servering.


Läs mer på golfvarberg.se


BO NÄRA FÖRSTA TEE

Flera utav Varbergs hotell har golfpaket. Du kan kombinera din golfsemester med andra aktiviteter som t ex spa, havsfisketurer, shopping i Varberg eller på GeKås (33 km från Varberg). Det finns även bra och prisvärt boende i stugbyar eller på camping.

Hör av dig, vi hjälper dig gärna.

KONTAKT
Turistinformationen i Varberg
TEL: 0340-868 00
E-POST: turist@varberg.se

Sidan uppdaterad 2017-03-09