Varberg 200 år som kurort

Varberg firade 200 år som kurort 2011. Varberg uppmärksammade jubileet under hela året. Företag, kommun, skolor och föreningar, boende och turister alla deltog i firandet. Under året arrangerades flera utmaningar som gick ut på att 200 personer samlades kring en aktivitet.

BLÄDDRA OCH LÄS BOKEN SOM SAMMANFATTAR JUBILEET
- VARBERG 200 ÅR SOM KURORT.
UTMANING - PÅSKDOPPET SKÄRTORSDAGEN

UTMANING - MASSAGE 31 MAJVARBERG FIRADE 200-ÅRSJUBILEUM

2011 var det 200 år sedan Svartekällan lanserades. Hit kom man för att dricka brunn, umgås och ha det gott. Än i dag är Varberg en populär destiantion för att må väl. Oavsett om det handlar om att bada, njuta av strandpromenaden, surfa eller för att bosätta sig.

- Firandet är en hyllning till staden Varberg, något att vara stolt över och att samlas kring, berättar Annelie Charbonnier projektledare för 200-årsfirandet och anställd av Marknad Varberg. Aktiviteter avlöste varandra hela året där den officiella starten blev i samband med den första ”Utmaningen” skärtorsdagen den 21 april 2011 med Påskbadet vid Barnens badstrand.

ARRANGÖR
Marknad Varberg AB arrangerade firandet tillsammans med Varbergs kommun. Det blev ett stort och brett engagemang där Varberg lyftes fram som en skön stad att bo och leva i. Olika verksamheter deltog i firandet såsom företag, privatpersoner, skolor m.m.

 

Sidan uppdaterad 2015-02-12