Vanliga frågor

Var hittar man semesterboende i Varberg?
- Information om boendeanläggningarna i Varberg med omnejd finner du under BO-fliken. Gå in på ALLT BOENDE eller välj vilken form av anläggning du söker. Här hittar du generell information så som beskrivning och telefonnummer till varje anläggning.  För personlig service är ni välkomna att komma in och prata med oss på Turistinformationen i Brunnsparken, Varberg


Hur bokar man boende i Varberg?
- Man kan boka boende på webben, över disk på Turistinformationen eller kontakta oss via telefon.  På www.bokavarberg.se kan man söka och boka boende online. På www.halland.se hittar du information om ledigt boende.

Vad finns för boendealternativ i Varberg?
- Vi har ett brett urval med boendealternativ i Varbergs kommun. Hotell, Bed&Breakfast, Vandrarhem, Stugor,  Lägenheter samt Campingtomter. Om man önskar hyra lägenhet i Varberg, besök Stugsommars hemsida för mer information www.stugsommar.se

Vilka helger/högtider är det svårt att hitta boende?
- Under högsäsong veckorna 27-31 kan det vara svårt att hitta boende och vi råder till att boka boende i god tid innan. Exempelvis vid stora konferenser kan många av anläggningarna vara uppbokade samt en del helger.  Ett tips är att boka boende i god tid innan ankomst.

Hur köper man biljetter till olika evenemang?
- Det finns ett flertal återförsäljare för biljetter. Kontrollera med varje enskilt evenemang vilka som säljer deras biljetter. Om evenemanget är i Varberg så kontakta oss på Turistinformationen så kan vi hjälpa er finna den informationen.  Varbergs Turistinformation säljer biljetter till många av de evenemangen som är i Varbergs kommun. Gå gärna in på vår sida för att se vilka biljetter vi har till försäljning samt köpa biljetter. www.bokavarberg.se

Var kan man hämta ut biljetter som man bokat via Ticnet?
- Det finns inget ticnetkontor i Varberg. Men biljetter kan hämtas ut hos Mixen.

Var kan man parkera i Varbergs centrum?
- Det finns ett flertal P platser att välja mellan. Gå in på www.varberg.se , välj invånare och sedan Gator & Trafik. Klicka därefter på fliken parkering som finns på högra sidan.  Här finns information och förteckning över parkeringsplatser i centrum. Observera att i Varberg behöver man en p-skiva .

Får man parkera vid simstadion över natten?
- Nej, det är förbjudet att stå där under natten. Parkeringen vid simstadion är tidsbegränsad.

Var köper man P-skiva?
- På Turistinformationen i brunnsparken hittar du P-skiva för 20 kr/st. Även de större matvarubutikerna och många andra affärer i centrum säljer P-skivor.

Hur fungerar P-skivan?
- Du sätter klockskivan på tiden du parkerar, därefter gäller tidsbegränsningarna på skyltarna.

Var får jag tag på en stadskarta?
- På Turistinformationen som är beläget i brunnsparken, centralt i stan.

Var kan vi besöka offentliga toaletter?
- Exempelvis på baksidan av Rolands café i hamnen, på nedre plan i Gallerian, vid hamnkiosken och bredvid Turistinformationen i Brunnsparken (nyckel finns att låna på Turistinformationen, Stevis och Café lejonkulan). 

Var ligger centrala livsmedelsbutiker?
- Vid Östra långgatan i östra delen av centrum hittar du ICA Kvantum. På Västra Vallgatan finns Netto.

Vad ska man se och göra när man är i Varberg?
- Du hittar information om besöksmål och aktiviteter här  http://besokare.marknadvarberg.se/gora
För att få information om vad som händer dag för dag så hittar du detta i Evenemangskalendern http://besokare.marknadvarberg.se/evenemang

Vilka är de bästa badstränderna?
- Det finns många att välja mellan om man söker efter badstränder i Varberg. Detta beror på vad som efterfrågas. Vi har allt från långa sandstränder till klippor. Centralt beläget finns ”barnens badstrand” som är en mindre långgrund, barnvänlig sandstrand vid Kallbadhuset. Apelviken, som är beläget strax söder om centrum har en lång sandstrand, den är barnvänlig och även populär bland surfarna. På den lilla sandstranden kåsa utanför Varbergs kurort finns det tillgång till både klippor och strand. På Getterön finns 1:a och 5:e vik med sandstrand, gräs och klippor. Utöver dessa finns det ett flertal badstränder i Varbergs kommun så som exempelvis Björkängs havsbad söder om centrum eller Kärradals badstrand norr om centrum.

Vad kan man hitta på i Varberg som är roligt för barn?
- För förslag och tips gå in på: http://besokare.marknadvarberg.se/gora/aktiviteter/kul-for-barn

Vad kan man göra en regnig dag i Varberg?
- Det finns mycket man kan hitta på i Varberg även en regnig dag. Man kan exempelvis besöka Kulturhuset Komedianten och se deras tillfälliga utställningar eller ta en fika på ett av alla stans mysiga caféer. De mindre kanske uppskattar ett besök till Lekhuset, om du önskar se konst kan ett besök till Hamnmagasinet i Varberg innerhamn rekommenderas.  Andra förslag är Bio Capitol, Bouoldromen, Naturum Getterön, Världsarvet Grimeton, guidad visning på Ringhals infocenter eller varför inte unna dig ett spabesök på något av våra underbara spaanläggningar, med mycket mera. Notera att en del anläggningar har varierande öppettider beroende på vilken del av året som du ska besöka dem.

Vad blir det för väder i Varberg de kommande dagarna?
- Besök www.klart.se eller  www.smhi.se för de senaste uppdateringarna för vädret.

Var ligger systembolaget?
- Systembolaget är beläget centralt i stan längst västra vallgatan bredvid Gallerian och Biograf Capitol. Adressen är Västra Vallgatan 6. Telefonnummer är 0340 - 100 88. Vid Coop i Breared ligger också ett Systembolag med telefonnummer 0340-144 14.

Var ligger Folksam?
- Det finns inget kontor i Varberg längre utan det närmaste finner du numera i Halmstad.

När har torget öppet?
-
Onsdagar och lördagar kl. 08.00- ca 14.00. För mer information om shopping och butiker gå in på http://besokare.marknadvarberg.se/gora/shopping-1

Sidan uppdaterad 2015-08-20